CHERRY VANILLA
OWNERLINKTUTORIALENTRY

________________________________________________________________________________________
Ahad, 1 Januari 2012 | 8:43 PTG | 0 COMMENT
ASSALAMUALAIKUM 


Hai semua pembaca setia blog , tak kisah lah pembaca setia blog sesiapa pun . hehehe
hari ini baru ada mood nak berkongsi cerita dengan semua bunga bunga & pokok pokok dalam TAMAN CINTA ini :)
semua sihat ? Nurin sejak keeakangan ini asyik batuk & selsema .
 tapi ubat tak nak makan .
biarlah badan ni yang cari penawar agar ANTI BODY kuat . hahahaha
merepek kerepek ubi kan ?
:P
okey lari tajuk sudah Nurin ni ,kita berbalik pada tajuk besar yang Nurin dah tempekkan cantik kat atas tu . :)
*PLAYBOY BERUBAH KERANA PEREMPUAN KAMPUNG*
Sebelum tu nak bagi tahu tema warna entry Nurin kali ini ialah pink hitam :)
kau ada ? -,-' tak ada . . .
hahahaha 
playboy ? korang tahu apa tu playboy , buat pengetahuan semua playboy tu lelaki yang memasang / memiliki ramai wanita sama ada untuk dipermainkan atau pun memang tabiat lelaki itu suka dilayan oleh ramai perempuan .
*maaf kalau salah*
*
*
*
semua orang boleh berubahkan ?
tetapi andai kita bercinta dengan seorang bekas playboy ,
adakah kita boleh betul2 mencintai dia?
adakah kita boleh mempercayai kejujurannya?
adakah dia betul2 sudah berubah dari perangai yang lalu ?
adakah dia akan mencintai kita dengan sepenuh hati ?
semua persoalan itu akan bermain di minda seorang wanita apabila dia mendapat tahu kekasih hatinya dulu seorang playboy .

*
*
*


Siapa menyangka yang Nurin bercinta dengan bekas playboy .
mula bertentang mata masa dekat seminar dulu tak nampak langsung yang dia ni seorang playboy yang sangat popular ditempatnya .
ex *S*  dulu pun ada cerita yang dia selalu nampak *S* keluar dengan perempuan lain masa diorang tengah hangat hangat bercinta :)
Nurin tak percaya & tanya *S* dia kata memang dia playboy dulu ,masa tu kami baru baru je nak panas bercinta .hahaha
tetapi *S* kata tu dulu sebelum jumpa Nurin sebab dia dipermainkan oleh first love .its okey .
masa itu baru lagikan ,Nurin percaya tak percaya je lah yang dia sayang Nurin .
kesabaran dalam percintaan itu sangat pentingkan .
kami bercinta jarak jauh ,apa yang dia buat belakang Nurin ,Nurin tak tahu ,
Nurin redha andai dia still tidak berubah & tetap berperangai seperti dulu .
seorang playboy bukan mudah untuk berubah .
Nurin seorang yang tidak suka lelaki bermadah dengan Nurin ,
bermadah cinta lah macam mane pun ,Nurin tetap relaks je, 
*oo ,kau cakap dengan aku ke ?hahaha 
sakit hati tak ?*
tulah Nurin ,setakat pandai bermadah je buat apa tapi hampeh .
selama setahun Nurin dengan dia ,kami pernah jumpa sekali je lepas couple . masa berkawan pun jumpa masa dekat seminar yang mula mula bertentang mata . 
hahaha
betul betul inta jarak jauhkan ?walaupun satu selangor ,mungkin masa itu bukan rezeki kami nak berjumpa .
sabarnya kitorang dalam percintaan ini,tanpa berjumpa selama 11 bulan . 
Allah je tahu macam mane yang kitorang rasa .
dia sangat sweet tapi tak romantik . hehehe
Nurin boleh terima andai sekarang dia ada perempuan lain ,sebab kami belum nikah ,
tetapi andai lepas nikah dia ada perempuan lain,itu sangat pedih bagi seorang wanita .
dia selalu cakap,
SAYA TAK PERCAYA SAYA BOLEH BERUBAH KERANA AWAK *
dan saya tak sangka dia akan berubah perangai dia kerana saya ,bukan terharu tetapi tak percaya .
Nurin tak guna bomoh okey :)
hanya doa kepada yang menjadi perantara antara kami .
ye,Nurin sangat cemburu bila dia bercerita tntang masa lalu dia bersama perempuan perempuan yang minat nak mampus dengan dia :P
sampai kan bergaduh nak kan lelaki .
ish ish. tidak elok sungguh tahu 
andai dia jodoh kita ,jauh mana dia pergi dia pasti akan bersama kita kembali .
kesabaran itu penting .
kejujuran , keikhlasan , & taat pada allah itu wajib :)
kita memang tidak sempurna untuk memiliki tempat hidup yang sempurna .
lelaki yang baik akan memiliki wanita yang baik ,
manakala lelaki yang jahat akan memiliki wanita yang jahat 
Jahat tu bukan jahat pembunuh tu ,
tetapi yang perangainya tidak berapa nak elok.
renunglah balik kita yang mana . .
semua manusia ada melakukan kesilapan,berilah peluang agar dapat diaberubah kearah yang lebih baik .

sekian cerita merepek kerepek saya :)
wassalam 
PAST FUTURE


_______________________________________



hello peeps ! selamat datang ke Ladang cherry vanilla. Be nice here and make sure copycats not allowed.
Thank you :)
_______________________________________



_______________________________________




_______________________________________


BEST BY : CIK MIMIN